La Cotinière

La Cotinière

La Cotinière ligt in Saint Pierre d'Oléron en is een ideale tussenstop voor uw kampeervakantie! La Cotinière is de eerste vissershaven van Charente-Maritime en heeft haar ziel en authenticiteit weten te behouden. Vandaag is het een geliefde toeristische bestemming bij de kampeerders!

KLEIN BEZOEK AAN LA COTINIÈRE

Na het strand kunt u heerlijk kuieren door de kleine straatjes van het dorp, even halt houden voor een verfrissing op het terras met uitzicht op de haven, wandelen op de pier en kijken naar het aanmeren van de boten. In juli en augustus kunt u slenteren op de avondmarkt in de haven en genieten van de levendige sfeer op La Cotinière alvorens terug te keren naar de camping.

DE HAVEN VAN LA COTINIÈRE EN ZIJN KLEURRIJKE BOTEN

De ambachtelijke vissershaven van La Cotinière - de eerste haven van Charente-Maritime - is de thuisbasis van een honderdtal kleurrijke boten die bijzonder fotogeniek zijn! Hier wordt gevist op nobele vissoorten zoals de zeebaars, zeeduivel, rode mul of tong, met vismethoden die de kwaliteit respecteren. De markt van Victorine in de haven en de viswinkels van La Cotinière verkopen de meest verse vis en zeevruchten! Om een kijkje te nemen achter de schermen van de haven kunt u een rondleiding boeken die alle geheimen van de vissershaven van La Cotinière zal onthullen!

NIET TE MISSEN:

  • Een wandeling op de pier van de haven van La Cotinière,
  • De Notre-Dame-et-Saint-Nicolas kerk uit de twintigste eeuw,
  • Een visuitstap op zee om de vers gevangen vis terug mee te nemen naar de camping en te grillen op de barbecue!

*Photo : Port de La Cotiniere © PR

Gedenkwaardige ervaringen

Balneo / SPA De Spa, gecertificeerd SPAS DE FRANCE, biedt een breed scala aan behandelingen en massages.DécouvrirBalneo / SPA CAMPING LES GROS JONCS oléronAquatisch gebied Van mei tot september kunt u genieten van het verwarmde buitenzwembad.DécouvrirAquatisch gebied CAMPING LES GROS JONCS oléronRestauratie Het bar-restaurant biedt een eenvoudige, smakelijke en gevarieerde traditionele keuken.DécouvrirRestauratie CAMPING LES GROS JONCS oléronToegang tot de zee U heeft toegang tot de Atlantische Oceaan dankzij onze drie directe zeetoegangen vanaf de camping.DécouvrirToegang tot de zee CAMPING LES GROS JONCS oléron