4 seizoenen bestemming.

Naast het strand. Oléron eiland.

00335 46 76 52 29

Fort Boyard

Geniet van uw verblijf op de camping om Fort Boyard te verkennen, het erfgoedsymbool van de Charente-Maritime en een onmisbaar bezoek tijdens uw vakantie op het eiland Oléron. Het avontuur begint vanaf Boyardville, Saint-Denis of La Cotiniere!

VERTREK OP ONTDEKKING VAN FORT BOYARD, EEN KINDERDROOM DIE WERKELIJKHEID WORDT!

Het is niet mogelijk om binnen te gaan in het bekendste tv-fort maar u kunt het wel bewonderen vanaf het dek van een cruiseschip, tijdens een tocht met een zeilboot of zelfs vanop een jetski. U kunt de Toren van Fort Boyard benaderen en het "stenen schip" van monumentale proporties (68 meter lang, 32 meter breed en 20 meter hoog) van dichtbij bekijken. Om het te zien vanaf de binnenkant zal u zich echter tevreden moeten stellen met de tv-show!

WIST U DAT?

Fort Boyard kreeg lange tijd de bijnaam van "Nutteloos fort"... Het werd in fasen gebouwd van 1804 tot 1857 om de monding van de Charente, de haven van het eiland van Aix en het grote arsenaal van Rochefort te beschermen. Fort Boyard werd al snel ineffectief door de vooruitgang van de artillerie en het groeiende bereik van de nieuwe kanonnen...

Aan het eind van het Tweede Keizerrijk werd het fort omgebouwd tot militaire gevangenis voor Pruisische en Oostenrijkse soldaten en vervolgens tot een staatsgevangenis waar de Communards werden vastgehouden op doorreis naar de gevangenis van Nieuw-Caledonië.

*Photo : Fort Boyard © CMT17 E. COEFFE

Camping lid van
ANWBADACCamping Key Europe

Goed om te weten

10% korting als u bij het SPA reserveert.

News

Lieve vakantieganger, lieve vakantieganger,

Na de gezondheidscrisis die we doormaken, willen we u dat graag meedelen:

* Om hygiënische redenen zijn er geen dekbedden en kussens beschikbaar. U kunt natuurlijk uw eigen dekbedden meenemen, anders bieden wij bij de receptie (op reservering) wegwerpdekbedden en -kussens te koop aan.

* De SPA Les Gros Joncs is tot nader order gesloten.


Wij danken u voor uw begrip,

Het team van de camping Les Gros Joncs

Documenten (pdf)

Handige links