Fort Boyard

Fort Boyard

Geniet van uw verblijf op de camping om Fort Boyard te verkennen, het erfgoedsymbool van de Charente-Maritime en een onmisbaar bezoek tijdens uw vakantie op het eiland Oléron. Het avontuur begint vanaf Boyardville, Saint-Denis of La Cotiniere!

VERTREK OP ONTDEKKING VAN FORT BOYARD, EEN KINDERDROOM DIE WERKELIJKHEID WORDT!

Het is niet mogelijk om binnen te gaan in het bekendste tv-fort maar u kunt het wel bewonderen vanaf het dek van een cruiseschip, tijdens een tocht met een zeilboot of zelfs vanop een jetski. U kunt de Toren van Fort Boyard benaderen en het "stenen schip" van monumentale proporties (68 meter lang, 32 meter breed en 20 meter hoog) van dichtbij bekijken. Om het te zien vanaf de binnenkant zal u zich echter tevreden moeten stellen met de tv-show!

WIST U DAT?

Fort Boyard kreeg lange tijd de bijnaam van "Nutteloos fort"... Het werd in fasen gebouwd van 1804 tot 1857 om de monding van de Charente, de haven van het eiland van Aix en het grote arsenaal van Rochefort te beschermen. Fort Boyard werd al snel ineffectief door de vooruitgang van de artillerie en het groeiende bereik van de nieuwe kanonnen...

Aan het eind van het Tweede Keizerrijk werd het fort omgebouwd tot militaire gevangenis voor Pruisische en Oostenrijkse soldaten en vervolgens tot een staatsgevangenis waar de Communards werden vastgehouden op doorreis naar de gevangenis van Nieuw-Caledonië.

*Photo : Fort Boyard © CMT17 E. COEFFE

Gedenkwaardige ervaringen

Balneo / SPA De Spa, gecertificeerd SPAS DE FRANCE, biedt een breed scala aan behandelingen en massages.DécouvrirBalneo / SPA CAMPING LES GROS JONCS oléronAquatisch gebied Van mei tot september kunt u genieten van het verwarmde buitenzwembad.DécouvrirAquatisch gebied CAMPING LES GROS JONCS oléronRestauratie Het bar-restaurant biedt een eenvoudige, smakelijke en gevarieerde traditionele keuken.DécouvrirRestauratie CAMPING LES GROS JONCS oléronToegang tot de zee U heeft toegang tot de Atlantische Oceaan dankzij onze drie directe zeetoegangen vanaf de camping.DécouvrirToegang tot de zee CAMPING LES GROS JONCS oléron