4 seizoenen bestemming.

Naast het strand. Oléron eiland.

00335 46 76 52 29
Newsflash

Saint Denis d'Oléron en de vuurtoren van ChassironAan het noordelijke punt van het eiland ligt Saint Denis d'Oléron, een kleine badplaats zoals we van dromen, met zijn zandstranden, zijn kleine jachthaven en niet te vergeten, de beroemde vuurtoren van Chassiron die jaarlijks bijna 160.000 bezoekers ontvangt. Een must voor uw kampeervakantie in de buurt van Saint Denis d'Oléron!

AAN HET "EINDE VAN DE WERELD": DE VUURTOREN VAN CHASSIRON

De vuurtoren van Chassiron, 46 meter hoog en omcirkeld met zwarte en witte strepen om hem te onderscheiden van de vuurtoren van Les Baleines op het naburige île de Ré, heeft een onweerstaanbare aantrekkingskracht! Na het beklimmen van de 224 treden naar de top wordt u beloond voor uw inspanningen met een prachtig zicht van 360 graden. In de rotonde van de vuurtoren bevindt zich een museum en een spectaculair parcours die u een beeld geeft van het leven van de zeelieden en boeren van Oléron. Voordat u op zoek gaat naar nieuwe avonturen kunt u wat kuieren door de gangen van de tuinen van Chassiron, bekroond met een gouden medaille op de Victoires du Paysage van 2008 en gelabeld als "opmerkelijke tuin".
Voor de goede orde, de vuurtoren van Chassiron, zoals u ze vandaag ziet, dateert uit 1834. Het werd herbouwd op de fundamenten van een oude vuurtoren in de XVIIe eeuw. Vandaag is het geklasseerd als historische monument.

DE FAVORIETEN VAN DE CAMPING:

  • Het watersportcentrum van Saint Denis d'Oléron en het plezier van alle wateractiviteiten: zeilen, surfen, kitesurfen, stand up paddle, waterskiën...
  • De jachthaven en de boulevard op de noordelijke pier met uitzicht op het Fort Boyard en de brug van île de Ré!
  • De zomerevenementen brengen de haven van Saint Denis d'Oléron tot leven: traditionele feesten, vuurwerk, oude werktuigen...

*Photo : Saint Denis d Oleron - Cabanes de plage © CMT17 E. COEFFE
Camping lid van
ANWBADACCamping Key Europe

Goed om te weten

Wij hebben voor u Campez Couvert geselecteerd, om u de beste verzekering te bieden in geval van annulering of onderbreking van uw verblijf, en redenen die verband houden met Covid.

Klik hier voor meer informatie.
10% korting als u bij het SPA reserveert.

News

Documenten (pdf)

Handige links